Stolice na tockice

Stolice na tockice Najbolja cena

Stolica na točkiće je ključna za opremanje kancelarijskog prostora. Svi želimo da stolice u našim kancelarijama budu najudobnije i pruže nam pravu podršku za rad. Izgled i udobnost su dva pojma koji bi trebalo ići jedno uz drugo. Savršeno dizajnirana ergonomska kancelarijska stolica će se uklopiti u svaki radni prostor, a da pritom pruži i najbolju udobnost pri radu.

Dok kupujete savršenu kancelarijsku stolicu, verovatno ste zauzeti odlučivanjem o tome koju vrstu kože ćete nabaviti ili da li biste trebali da se odlučite za ergonomsku stolicu. Šanse su da niste mnogo razmišljali o manje glamuroznim delovima kancelarijskih stolica, kao što su točkovi.

Točkovi za kancelarijske stolice su takođe poznati kao točkići. Iako su standardne veličine obično nekoliko centimetara, stil kotača (deo koji pričvršćuje točak na nogu stolice) određuje da li će točkovi stati u druge kancelarijske stolice. Uz to, većina točkića za kancelarijske stolice će koristiti dršku u stilu prstena za držanje.

Čini se da već neko vreme kancelarijske stolice sa točkovima dominiraju tržištem. Ako pogledate svoju kancelariju, videćete da većina (ako ne i sve) stolica ima točkove. Istina, posedovanje točkova na Vašoj kancelarijskoj stolici ima mnogo prednosti i može biti super zabavno voditi trku u kancelarijskim stolicama.

Prednosti kancelarijske stolice sa točkićima:

  • Imaju okretni mehanizam koji ih čini veoma pokretnim.
  • Dolaze u širokom spektru modela.
  • Imaju sedišta i naslone za ruke podesiva po visini

Većina stolica koje se nalaze u modernoj kancelariji, posebno stolica za izvršne kancelarije, imaju točkove, obično ukupno pet točkova. Razlog za ovih pet točkova je taj što ovo obezbeđuje čvrstu osnovu za sedenje stolice i daje bolju ravnotežu tokom rada. Imate podršku i nećete se verovatno prevrnuti na jednu stranu sa pet točkova na stolici! Kao rezultat toga, možete da se krećete unaokolo, a da ne morate da ustanete ili posežete na kratkoj udaljenosti da biste se uhvatili za nešto.

Radna stolica koja se pravilno koristi smanjuje pritisak u donjem delu leđa, i ne opterećuje pršljenove L3 i L4 koji podležu najvećem pritisku. Pravilno sedenje takođe omogućava neometanu cirkulaciju od gornjih ekstremiteta do donjih i obratno. Nepravilno sedenje izaziva usporenu cirkulaciju koja se odražava na koncentraciju, budnost i nervozu. Bolovi u kukovima, zglobovima, vratu i ramenima su takođe česta pojava kod radnog sektora koji je pretežno vezan za kancelarijski rad. Ljudi koji koriste pravilno stolicu u kancelariji imaju veću koncentraciju, kreativnost i  moć pamćenja.

Stolice na tockice Prodaja

Stolice na tockice Najbolje cene