Plakari za kancelariju


Plakari za arhiviranje nisu vatrootporni. Međutim, postoje opcije otporne na vatru kada tražite metalni ormarić za skladištenje koji će pomoći da vaša dokumenta budu što bezbednija u slučaju požara.

Dok su mnogi plakari za arhiviranje i metalni ormari koji se mogu zaključati napravljeni od čelika, nezapaljivog materijala, čelik je takođe dobar provodnik toplote. To znači da ako se unutra nalazi papir (veoma zapaljiv materijal), on bi se lako mogao zapaliti kao rezultat toplote koja se prenosi na unutrašnjost ormarića.

Imajući ovo na umu, postoje opcije otporne na vatru koje će zaštititi Vaše dokumente. Ormari za kartoteke otpornih na vatru obično sadrže sloj vatrootporne izolacije između slojeva zidova ormarića. Ovi slojevi usporavaju brzinu porasta unutrašnje temperature, obezbeđujući više vremena za gašenje požara pre nego što kabinet postane previše vruć. Ovo dodatno vreme može biti od ključnog značaja za sigurnost vaših važnih dokumenata.

Ormari za skladištenje će imati različite nivoe zaštite od požara. Važno je proveriti nivoe toplote kojoj može da izdrži, kao i koliko vremena može da traje. Neki ormarići će takođe obezbediti individualnu zaštitu za fioke, tako da ako se jedna slučajno ostavi otvorena, to neće uticati na druge.

Podjednako je važno da Vaš plakar za kancelariju bude i vodootporan. Potražite vodootporne zaptivke koje pomažu u sprečavanju oštećenja vodom, tako da ako se prskalice aktiviraju tokom požara, vaši dokumenti će ostati bezbedni i suvi.

Možda se pitate i o najboljim načinima skladištenja zapaljivih materijala. Zapaljivi orman za skladištenje, dizajniran je da ispuni standarde Izvršnog vodiča za zdravlje i bezbednost, tako da se sve opasne supstance na radnom mestu bezbedno čuvaju. Od vitalnog je značaja ograničiti pristup opasnim supstancama na radnom mestu jer one mogu predstavljati pretnju po zdravlje.

Zapaljivi ormari za skladištenje će imati različite karakteristike za zaštitu svog sadržaja. Ovo može uključivati čelične zidove otporne na vatru, ventilacione otvore i odvodnike plamena sa izolacionim vazdušnim prostorom za otpornost na vatru i dizajnom koji može da izdrži rane minute izlaganja vatri. Takođe je važno da na vašem zapaljivom ormaru za skladištenje bude vidljiva zapaljiva etiketa, jer će to osigurati da oni na radnom mestu budu svesni njegovog opasnog sadržaja.

Bez obzira da li tražite plakar za kancelariju za čuvanje Vaših dokumenata i imovine, ili ormar za bezbedno skladištenje Vaših zapaljivih materijala, OFFICE2GO ima širok spektar zaštitnih ormara/plakara koji odgovaraju Vama i potrebama Vašeg poslovanja.

Plakari za kancelariju


info@office2go.rs