Kako vizuelno povećati prostor

Kako vizuelno povećati prostor 

Kada smo kao mali zamišljali idealan stan, verujemo da nam je svima negde u snovima bio veliki i raskošan stan. Kako se snovi nekad teže ostvaruju, kroz život učimo da se prilagođavamo situacijama.

Ono što uvek predstavlja prvi korak u ovakvim poduhvatima, upravo je način dekorisanja samih zidova. Pod dekorisanjem mislimo na odabir boja i tapeta.

Da bi prostor bio vizuelno veći, osnovni savet je da zidovi i pod budu što svetlijih boja. Birajte belu boju, ali i sve svetle pastelne boje za krečenje zidova. Takođe, tapete na jednom zidu će stvoriti iluziju o većem prostoru, tako da je savet upravo korišćenje tapeta sa vertikalnim prugama ili pak tapeta sa 3D motivima.

Uređivanje soba manjih dimenzija zahtevan je zadatak koji sa sobom nosi mnoštvo izazova, ali i dodatno motiviše da finalni proizvod bude besprekoran.

Birajte komade nameštaja koji neći biti preveliki i masivni, već pazite na dimenzije. Za podove iskoristite tepihe sa geometrijskim šarama koji će, osim što su trend ove sezone,  vizuelno izdužiti prostor.

Kada je reč o biranju regala, kombinacijom otvorenih i zatvorenih segmenata čiste forme, prostor neće izgledati zbijeno. On će već učiniti da prostor odiše komforom. Još jedan benefit je činjenica da se određeni delovi regala postavljaju direktno na zid i samim tim se izbegava gomilanje komoda i vitrina po podu.

Kako vizuelno povećati prostor  – Pogledajte komade nameštaja za kancelarije – Kancelarijski nameštaj