Vaša kancelarija  jedan je od najpotcenjenijih faktora koji utiču na produktivnost, a uredno i čista kancelarija ključ je vašeg uspeha. Da bi ste imali uvek dobro organizovan prostor u kome se osećate prijatno, kancelarija mora biti pametno osmišljena.

Evo saveta kako to možete postići:

10 minuta svakog dana za organizaciju stvari 
Neuredna radna mesta će verovatnije stvoriti problem, a ne nove ideje. Prema istraživanju u SAD sprovedenom od strane Brother International Corporation, zaposleni u kancelariji provode skoro 38 sati godišnje u potrazi izgubljenih ili zaturenih predmeta. Cena ove neorganizacije procenjuje se na oko 89 milijardi dolara godišnje. 

Odvojite nekoliko minuta svakog dana kako biste pospremili svoje radno mesto. Možete to uraditi skladištenjem viška stvari i održavanjem sistema organizacije koji odgovara vašem stilu, kako vas dodatne nagomilane stvari ne bi ometale. 

Skladištite arhivsku dokumentaciju i dobijte na prostoru 
Većina firmi po trenutnom zakonu mora da čuva arhivsku dokumentaciju i do 10 godina unazad. Upravo ta dokumentacija vrlo četo zauzima veliki deo prostora u kancelariji i stvara nepotrebni nered. Naručito ako se provodi dosta vremena u kancelariji, veoma je važno za produktivnost da se osećate prijatno u tom istom prostoru. Osim toga, skladištenjem registratora dobijate nekoliko dodatnih m2 u kancelariji. Zato je uvek dobro da Vaša kancelarija ima roto police za registratore, metalne police ili metalni fiokar u kom ćete odlagati i organizovati dokumenta. 

Organizovana kancelarija podstiče više kretanja 
Pisaći sto sa električnim podešavanjem visine može odlično da utiče na promenu položaja tela i kretanje tokom dana, i još mnogi drugi načini za kretanje na radnom mestu. Na primer, premeštanje štampača ili telefona na drugu stranu kancelarije ili postavljanje aparata za vodu stvaraju razloge za ustajanje i pokret. 

Personalizujte vaš prostor za rad 
Personalizacija vašeg prostora može povećati emocionalnu povezanost s poslom, ali održavanje radnog mesta organizovanim podrazumeva ograničavanje količine nakupljenih stvari. Da ne biste opteretili sto nepotrebnim stvarima, koristite samo lične predmete od posebnog značaja.  U ovako organizovanom prostoru, neće vam se spavati, a tokom radnog vremena pažnju vam neće odvraćati nered koji ste prethodnih dana gomilali. 


info@office2go.rs