Sta je metalni namestaj? – Metalni nameštaj je vrsta nameštaja koja koristi metalne delove u svojoj konstrukciji. Postoje različiti tipovi metala koji se mogu koristiti, kao što su gvožđe, aluminijum i nerđajući čelik.

Proizvodi od gvožđa i čelika se u velikoj meri koriste u različitim konstrukcijama, od kancelarijskog nameštaja do postavljanja na otvorenom.

Liveno gvožđe se uglavnom koristi za završne obloge i postavke na otvorenom, kao što su oni koji se koriste za nogare klupa i čvrstih gvozdenih stolova. Pogodan je za upotrebu na otvorenom zbog tvrdoće, težine i opšte težeg sastava. Glavni nedostatak ovoga je to što je, relativno čist oblik gvožđa, podložan koroziji kada je pod uticajem vlage i vazduha.

Nerđajući čelik je široko rasprostranjen za najsavremenije opremanje enterijera koji uključuje metal. Mnoge šarke, klizači, podupirači i delovi nameštaja su napravljeni od nerđajućeg čelika.

Aluminijum je metal, otporan na svetlost i koroziju, i da kako bi iskoristili ove osobine, u velikoj meri se koristi za liveni nameštaj, posebno u kategoriji oblikovanih stolica. Aluminijumski atomi stvaraju spoljni sloj aluminijum-oksida, koji sprečava koroziranje unutrašnjeg aluminijuma.

Metalni nameštaj je popularan izbor nameštaja, posebno kada je u pitanju nameštaj koji se koristi na otvorenom. Međutim, metalni nameštaj se takođe može koristiti u zatvorenom prostoru, što je sve češći slučaj. Osim što je čvrst, metalni nameštaj je atraktivan, pružajući savremeni izgled Vašem domu.


info@office2go.rs