Vrste metalnog namestaja

Obično je metalni nameštaj izrađen od čelika ili aluminijuma. Najlakši način da razlikujete aluminijum od čelika je da postavite magnet na metalnu površinu, ako je čelik zadržaće se.

Čelični nameštaj je obično malo skuplji, a cena se razlikuje u zavisnosti od vrste čelika i debljine. Međutim, teško je identifikovati vrstu čelika nakon završne obrade. Čelik ima niski, srednji ili visok procenat ugljenika, pri čemu se većina metalnih nameštaja proizvodi sa niskim sadržajem ugljenika, jer je jeftiniji od viših stepena ugljenika. Nerđajući čelik je dobar za malu održivost. Glavni razlog za snagu metalnog nameštaja jeste hrom, koji ga štiti od rđe i korozije zbog tankog sloja oksida na površini.

Kovano gvožđe je dobro za baštenski nameštaj, pružajući klasičan izgled. Međutim, teško je, ali tokom vetrovitih dana to prestaje da bude mana. Ipak, treba mu mnogo pažnje i lako može rđati ili korozirati ako nije vodootporno.

Aluminijumski je češći od čeličnog nameštaja uglavnom zbog toga što ne rđa, iako oksidira. Takođe je lakši od čelika, što ga čini poželjnijim.


info@office2go.rs